YENİ YIL

Yeni yıla nasıl başlarsan bütün yıl öyle geçer derler. 2021 yılının ilk günü, güneşli ve güzel başladı. Demek ki bütün yıl hayatımızda, güzel şeyler olacak. :)) 

Gerçi 2020 yılını, genelde Covid-19 haberleriyle ve o virüse yakalanmamak için korunmakla, tedirgin ve korku içinde geçirdik. Bu hastalık da daha bitmedi ama insanız ve hep iyi şeyler umut ediyoruz. Gelecek için güzel şeyler istemeden duramıyoruz. 

Bildiğiniz gibi, 2020 yılında ortaya çıkan virüs, bedensel olarak yakaladıklarını acı içinde kıvrandırdı. Ayrıca 2020 yılı ruhsal olarak da hepimize, travmalar yaşatarak gitti. Ancak giden yıla, yine de son bir kez bakalım ve küçük bir hesaplaşma yapalım. Geçen o koca yılda neyi hatırlamak istemiyoruz veya neye şükrediyoruz?  Kendi içimizde, bunu düşünebiliriz. Sanırım, herkesin ortak paydası, muhakkak sağlık olacaktır. Sonrası ise kişiye göre değişir.


Örneğin kimine göre iş konusu veya kimine göre aşk yolunda şansı yaver gitmiştir. Ya da bazıları ev içinde olan veya biriyle ilgili ufak bir anıyı hatırlamak istemiyordur. Yılın ilk günü hayatımızı bir gözden geçirebiliriz. Hayatımızın bir muhasebesini yapabiliriz. 2020 yılı bizden ne aldı, bize ne verdi. Bunları düşünebilir ve aldığımız dersleri çıkarabiliriz.


Ayrıca yılın son günü yaptığımız, dilek ve istek listemize de bakabiliriz. Ya da eğer geçmişte,  yeni yıldan neler beklediğinizi yazdığınız dilek listeniz varsa, ona geri dönüpte bakabilirsiniz. Geçen yılda o yıl için neler dilemişiz? Neler istemişiz? Kaç tanesi gerçekleşmiş? Kaç tanesi olmamış? Öyle bir listeniz varsa, orada yazanlara şaşırabilirsiniz bile! 

Diyeceğim; bugün hem bir geçmiş muhasebesi yapıp, hem de gelecek günler için güzel şeyler düşünebiliriz. Hiç belli olmaz göklerde bir yerlerde dilek kapısı açıktır ve belki de istekleriniz kabul olur. :))





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAHYA EFENDİ TÜRBESİ'NİN GİZEMİ!

KRAKOW

SOSYAL KELEBEK KİMDİR?