ŞAHANE BİR PASTA
Başlığa bakarak acaba pasta şahane olacak mı diye düşünmeyin. Gerçekten sonuç mükemmel. İki pasta tarifini karıştırarak tek bir tarif haline getirdim. Pastanın keki başka tarif, kreması ise başka bir tarifti. Tarifler karışınca yeni bir pasta yapmış oldum.
Özel günler için yapılabilir. Yalnız bir gece önceden yapın ve buzdolabında bekletin
Biraz iddialı olacak ama bu pasta için pastahanede ki pastalar gibi bir pasta diyebilirim. Deneyin hiç pişman olmayacaksınız. ;))
Pasta keki için malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 Türk kahve fincanı su
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Kekin yapılışı:
Yumurtaları köpürene kadar çırpın. Şekeri ilave edin. Su ve sıvı yağ ekleyin. Çırpmaya devam edin. En son kuru malzemelerin hepsini ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Bütün malzeme karıştıktan sonra yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün. Kek hamurunu,180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kekin içinin pişmesini kürdan batırarak kontrol edilebilirsiniz. ;))
Pasta Kreması malzemeleri:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 litre süt
1 paket krem şanti
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kare bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
Kremanın yapılışı:
Sütü bir tencereye dökün. Sütün üstüne yumurta, şeker, kakao ekleyerek karıştırın. Un ve nişastayı koyun. Karıştırmaya devam edin.Tencereyi ocağın üstüne alın ve devamlı karıştırarak pişirin. Krema kaynayınca ocaktan indirin. Ocaktan inen karışımın içine tereyağ ve çikolatayı ilave edin. Tencerenin sıcaklığıyla bu malzemeleri karıştırın ve eritin. Kremanın soğumasını bekleyin ya da karıştırarak soğutun. Krema soğuduktan sonra krem şantiyi toz halinde ekleyin ve mikserle iki üç dakika çırpın.
Pasta süslemesi için malzemeler:
Muz yada istediğiniz bir meyve
4 yemek kaşığı süt
Beyaz çikolata
Renkli şekerler(isteğe bağlı)
Pastanın yapılışı:
Pastanın pişen kekini servis edeceğiniz tabağa alın. Büyük bir bıçakla keki dikkatlice ortadan ikiye kesin. Kekin tabakta kalan tabanını 2 yemek kaşığı süt ile ıslatın.
Soğuyan pastanın kremasını dikkatlice kekin üstüne yayın. İstediğiniz bir meyveyi dilimleyerek kremanın üstüne dizin. Meyvelerin üstüne tekrar kremayı yayın. Kekin böldüğünüz diğer yarısını 2 yemek kaşığı sütle ıslatın. Dikkatlice pastanın üstüne kapatın. Kalan kremayı güzelce kekin üstüne bir kaşık yardımıyla yayın. Pastanın üstünü kaşıkla düzleyin. Üstüne beyaz çikolata rendeleyin. Ya da renkli şekerlerle süsleyin. Süsleme sizin hayal gücünüze kalmış. ;))
Başta da yazmıştım ama yine uyarmak istiyorum. Pastayı bir gece önceden yapın ve buzdolabında bekletin. Böylece kreması daha çok katılaşıyor ve pastanın görüntüsü daha iyi oluyor.
Mükemmel bir pasta! Pastanın tadına bakınca bana hak vereceksiniz. :))
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder