CORONA GÜNLERİ

COVID19 ya da Corona Virüsü;  diğer ülkelerden sonra Türkiye'de de görülmeye başladı. İlk korona vakası ülkemizde, 11 Mart 2020 günü açıklandı. Şu anda her gün Sağlık Bakanlığı hasta sayısını ve hayatını kaybeden kişi sayısını düzenli olarak halka açıklamaya devam ediyor. Bugün itibariyle ülkemizde hasta sayısı; 1872 kişi, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 44 kişi ama her gün bu sayı artıyor. Ancak hastanelerde bu rakamlardan daha fazla hasta olduğu da dedikodu olarak, kulaktan kulağa dolaşıyor. Ancak ben, yetkililere inanmak istiyorum. :))

Bu virüs için grip virüsü deniyordu. Ancak ülkemizde can kayıplarına sebep olunca daha detaylı olarak belirtilerini ve sonuçlarını öğrenmeye başladık. Hele de kronik bir başka hastalığı olanların bu virüsten kurtulamadığı ve daha çok, 65 yaş üstü kişileri etkilediği ve ölümüne neden olduğunu görmeye başladık. Tabi bu hastalık genç ve orta yaş gruplarını da etkiliyor, fakat söylenenlere göre; bu kişiler hastalığı hafif atlatarak iyileşiyormuş. 

Dünyada, hemen hemen bütün ülkelerde bu salgın hızla yayılıyor. Bu hastalığın bir ilacı olmadığı için bir türlü kontrol altına alınamıyor. ABD'nin Seattle kentinde ilk aşı denemesinin yapıldığı açıklandı. Ayrıca ilaç için Belçika, Almanya ve Çin, çalışmalar yapıyor. Bu arada dünyada bazı tanınmış, ünlü kişiler, siyasetçiler ve eşleri dahi COVID19 testlerinin pozitif olduğunu açıkladı. Mesela Kanada Başbakanı'nın eşi, İspanya Başbakanı'nın eşi, Prens Charles, Fatih Terim gibi ünlülerin Corona testleri pozitif olduğu açıklandı. Saydığım bu kişiler halen tedavi görüyorlar. Hastalık her ülkede, görülmeye devam ettikçe de insanları korkutmaya ve ülkeleri de tedbir almaya sevk ediyor.

Bizim ülkemizde de hastalananlar ve vefat edenler olmaya başlayınca yetkililer tüm iletişim kanallarından insanlara, evde kalma yönünde duyurular yapmaya başladı. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması yönünde anonslar her yerde yapılıyor. İnsanlar hayatlarını kaybetmeye başlayınca da duyarlı kişiler gerekmedikçe sokağa çıkmamaya başladı. Tabi vurdumduymaz bazı insanlar, hala sokakta olmaya devam ediyor. :(( Mesela yaşlılar sokağa çıkmama konusunu hiç dikkate almıyorlardı. Bunun üzerine; 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkması ülkemizde yasaklandı. Gerçi hala bazıları söz dinlemiyorlar ve sokakta gezmeye devam ediyorlar. Ancak sokakta dolaşan bu yaşlılar gören kolluk kuvvetleri ya uyarı yaparak evine götürüyorlar ya da sokakta oldukları için onlara ceza yazıyorlar. 

Salgının yayılması Türkiye'de önlenemeyince ve hasta sayısı arttıkça, devlette vatandaşları koruyucu bir takım önlemler almaya başladı. Ancak buna rağmen, hastalık hala durdurulamıyor. Çünkü bu önlemlere uyan kadar, uymayan da çok insan bulunuyor.

Bu arada panik yaşayanlar da evlerine yiyecek stoklamaya devam ediyor. İnsanlar yaşadıkları endişeden dolayı marketlerde bazı gıda maddelerinin olduğu rafları boşaltıyor. Eczanelerde dezenfektanlar, marketlerde temizlik malzemeleri bitiyor. 

Bu hastalığın, hızlı yayıldığı ve öldürücü olduğu artık herkes tarafından kabul ediliyor. Bunu hafife almayalım. Bize bulaşmaması için tedbirlerimizi alalım. Sağlık çalışanlarına yardım edelim. Gereksiz yere hastanelere gitmeyelim. Zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım. Temizlik ve hijyen kurallarına uyalım. Toplu olarak bir arada bulunmayalım. Öpüşmeyelim. Tokalaşmayalım. Sosyal mesafeyi koruyalım.:)) Son olarak da önlem almaya devam edelim ve kurallara uyalım. 


Allah hepimizi korusun.(Amin)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAHYA EFENDİ TÜRBESİ'NİN GİZEMİ!

KRAKOW

SERGİ MEKANI- MEŞHER