TACİZ VE TECAVÜZ BİTMİYOR


Corona Virüs ile mücadele ederken unutulan, insana saygı, kul hakkı, yaşama hakkı ne denirse, kim nasıl tanımlarsa tanımlasın unutulan bazı değerler, tekrar gündeme gelmeye başladı. Unutulan en birinci konu da; kadın cinayetleri, sonra da diğer canlılara yapılan eziyetler geliyor. Bunların hepsi son günlerde yine öne çıkanlar arasındaydı. Covid-19, bütün haberleri meşgul ederken, bir türlü engellenemeyen veya yeterli cezalar verilmediği için tekrar tekrar edilen bu olaylar her yerde konuşulmaya başlandı.


Yine bir genç kadın feci şekilde öldürüldü ve bedenine işkenceler edilerek ortadan kaldırılmak istendi. Bu olaya tepki gösterirken, bir sonraki gün Güneydoğu'da bir başka kadın, bir sonra ki gün yine aynı bölgede başka bir genç kadın tecavüze uğrayarak işkence edilerek öldürüldü. Bir başka gün de bu sefer, bir köpeğe eziyet edilerek ve tecavüz edilerek öldürüldüğü haberleri iletişim kanallarında ayrıntılarıyla yazıldı ve anlatıldı. 

Bunları yapanlar, neyse ki yakalandı! Ama yakalanamayanlar da çoğunlukta. Bu işkenceleri yaparak, insanları veya diğer canlıları öldürenleri anlamak mümkün değil. Bence hepsinin ruhları hasta, zira bu işkenceleri yapan, bir insan olamaz. Bunlara da zaten insan demeye dilim varmıyor. Başka bir mahlukat bunlar!
Ben de onlara benzememek için, çok fazla da kötü söz söylemek istemiyorum. Ancak dileğim hepsinin gereken, cezaları almasıdır. Yalnız şunu demekten, geri durmayacağım;

Hepsinin; Allah belasını versin!



Çünkü, bu  yaratıkların yaptıklarını okudukça tüylerim diken diken oluyor. Yine söylemek istiyorum, bunları bir insanın yapmış olmasını aklım almıyor. Bir canlı acı çekerken, onun karşısında durmak bile çok zorken, işkence etmeyi hiç anlamıyorum. Bir arkadaş, eş, dost seçerken onda ki merhamet duygusunu ölçmek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü merhamet duygusu, çok ayrı bir özellik ve bence artık herkeste de bulunmuyor. Bir insanda merhamet varsa da o kişiden korkulmaması gerektiğini ve yakınına almakta bir mahzur olmadığını düşünüyorum. Zaten merhametli birinin de herhangi bir canlıya zarar da veremeyeceğini biliyorum. Çünkü vicdanının da o kişiyi rahat bırakmayacağına inanıyorum. O yüzden, vicdanlı ve merhametli insanlar yetiştirmek zorundayız. Çocuklara büyürken, ebeveynler bunları öğretmek zorunda. Yine her şeyin geldiği son noktanın da; eğitim olduğunu da böylece görmüş oluyoruz!


İyi insanların, vicdanlı ve merhametli insanların olduğu, güzel dünya dileklerimi söyleyeceğim ama görünen o ki dünya da hep kötülüklerin çoğaldığı bir yer haline gelmeye devam ediyor.
Neyse ki dünyada hala iyi insanlar, bu kötü yaratıklardan fazla da, yaşamak için bir umudumuz oluyor.

Son olarak; kötülerin her zaman cezalarını bulması dileğiyle...





Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAHYA EFENDİ TÜRBESİ'NİN GİZEMİ!

KRAKOW

SERGİ MEKANI- MEŞHER