PSİKOLOJİLER BOZUK!

Sağlık denince ilk akla gelen vücut sağlıdır. Ancak bence ruh hali veya psikoloji, vücut sağlığı kadar  önemli olandır. Yalnız son iki yıldır, kimsenin ruh sağlığının, sağlam kalmadığını da tahmin etmek güç değil. Bunun sebebi de, bilindiği üzere dünyayı esir alan pandemi! İnsanlar Covid-19  virüsünden korunmak için evden fazla çıkamadıklarından dolayı, anksiyete ve depresyon ile uğraşıyor. Sürekli devam eden endişe hali sonucunda, karmaşık bir zihinle mücadele ediyorlar. Kimileri sakin kalabilirken, kimileri de saldırganlaşabiliyor. Sonrasında da en ufak bir tartışma, kavga ile son buluyor. 



İletişim kanallarını, takip ettiğimizde en ufak bir anlaşmazlıkta, insanların birbirini öldürüp, yaraladığını görüyoruz. Trafikte hak ihlali had safhada! En ufak bir ikaz karşısında uyarılan sanki karşısında kan davalısı varmış gibi size bakıp, saygısızca cevap verebiliyor. Kimde ateşli silah var, kimde kesici alet var bilmek mümkün olamıyor. Bir anda insanlar kavgaya tutuşabiliyor. Herkes patlamaya hazır bir bomba gibi ortalarda dolaşıyor.

Bunlar yetmezmiş gibi bazı insanlar, gökyüzünde olanlardan, yani ay, güneş ve yıldızların hareketlerinden etkileniyorlar. Söylediklerine göre hiç bir şey yokken duygu dalgalanmaları yaşayabiliyorlar. Her gün astrologlar sayesinde haberimizin olduğu, yeni ay, dolunay, merkür gerilemesi, retro veya diğer gezegenlerin yakınlaşması, hatta uzaklaşması, değişik hareketleri derken insanlar, kafayı yemek üzere! Bunların üstüne mekanik bir yaşam, geçim sıkıntısı, işyerinde ki sorunlar, aile içi sorunlar ve sağlık sıkıntıları da eklenince kimsede rahat huzur kalmıyor.


Uzmanlar bunca dert ve sıkıntı sonunda çoğu kimsenin önemsemediği veya diğer sağlık sorunlarında önceliği olmayan psikolojik sağlığın, ileriki zamanlarda toplumların en çok uğraştığı konu olacağını söylüyorlar.!!!



Elbette ileri ki yıllarda ne yaşayacağımızı bilemiyoruz. Ancak ruh sağlığımızı korumak için sorunlarla başa çıkılamıyorsa, bir başka kişiye çatmaktansa bir uzmana danışmak en iyi seçenek olarak görünüyor. Dünyanın geçtiği bu zor sınavda, bence çözüm kavga etmek olmamalı. Bireysel olarak psikolojimizin düzelmesi için yapacaklarımız öncelik olmalı.

En ufak bir sorunda öfkemize yenilmemek için kendimizi zorlamalıyız. Endişe ve belirsizlikten kurtulmak için bir hobi edinmek,  belki bizi sorunlardan uzaklaştırır. Umutsuzluğa kapılıp için için kendimizi yiyip korku denizinde kaybolmaktansa, ümidimizi kaybetmemek en iyisidir. Unutmamak gerekir ki, insanlık tarihine geri dönüp bakıldığında, dünyanın birçok  felaketi atlattığını görebiliriz. İnancımızı kaybetmeden, bu sıkıntılı günlerden kurtulabiliriz. 

Unutmayalım ki; hiç bir şey zor değildir. Yeter ki onu ufak parçalara ayırıp üstesinden gelmektir. :))



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAHYA EFENDİ TÜRBESİ'NİN GİZEMİ!

KRAKOW

SOSYAL KELEBEK KİMDİR?