GÜLE GÜLE 2021, HOŞGELDİN 2022

Her sene, olduğu gibi genel olarak yılın bilançosunu yaptıktan sonra geçen sene için bireysel yaşadıklarımı ve dileklerimi sıraladığım, yılın son yazısını da buraya ekliyorum. :))


2021 yılı benim için de Covid-19 yılıydı. Tüm sene Coronadan sakınarak, tedbire devam ederek geçirdim. Maskeyle bütünleşerek, mesafeye dikkat ederek  2021 yılını bitirdim. Aşılarımı oldum, görüştüklerimi minimumda tutarak, Coronayı etrafımdan uzak tuttum çok şükür.

Benim için 2021 yine Covid-19 yüzünden, endişe ve belirsizlikle geçti. Çünkü virüs bu sene de  coştu ve mutasyona uğrayarak daha fazla bulaşıcılığını arttırdı. Daha çok insanı hasta etmeye devam etti. Hastalığın bitip bitmeyeceği konusu herkes gibi, beni de oldukça bunalttı. Özellikle yaz aylarında insanların önlemleri hiçe saydığı zamanlar, benim için zorlandığım zamanlardı. Bazı anlar maskesiz kişilere maskesini takması uyarısını yaparak, bazılarına aramızda ki mesafeyi açması konusunu hatırlatmakla geçti. Bunun yüzünden tartışmak bile gerekti. İnsanların bu konuyu hala hafife almasından dolayı çok şaşırarak, huzursuz oldum. Kalabalıklardan uzak durarak korunmaya çalıştım ve yaz aylarını bitirdim.


Bu sene ayrıca, benim için hafiflediğim bir sene oldu. :))  2020 pandemi yılında, stres ve endişeyle aldığım tüm kilolardan kurtuldum. İstediğim kiloya (çok şükür) ulaştım. En son gittiğim yerden sonra, kilo al ver işine yaptığım diyet ile son verdim.  Yaşım icabı da artık bu kiloda kalmak benim için en iyisi olduğuna karar verdim. ;))


Bir başka benim için önemli bir kararı da bu sene aldım. Aslında bize hiç bir faydası olmayan ama yemekten zevk aldığımız, rafine şekerli gıdaları ve karbonhidrat içeren yiyecekleri hayatımdan çıkarmaya da azmettim. Bu iki tip gıdayı, şimdilik yemeyi tamamen kesemesem de, minimumda tutmaya çalışıyorum. 2022 yılında, bunları bütünüyle, yememeyi başaracağıma niyet ediyorum. Neden niyet ediyorum. Geçenlerde sosyal medyada okumuştum, düşününce uygulamaya çalışayım dedim.:)  



Psikolog Richard Wiseman tarafından yapılmış bir araştırmaya göre, yeni yıl kararlarını hayata geçirmek konusunda, sorun yaşayanların oranı, yüzde 88 imiş. Bunun sebebi de hedef belirlemek ve ona ulaşmak, sadece kişisel disiplin veya irade gücü ile değilmiş. Niyet ve her ne olursa olsun zorlandığımız anlarda bile zevk alabilme halini yaşayabilmekmiş. Niyetler ve kararlar birbirinden bağımsız hareket edermiş. Niyetin içinde irade ve istek, değişime açıklık  daha kuvvetli çünkü zihnimizle odaklandığımızla, kalbimizden geçen birleşiyormuş. Bu yüzden ben de bu sene niyet etmeyi seçiyorum. :)))


Öyleyse niyet ediyorum, 2022 yılı için;

-Bazı şeyleri oluruna bırakmaya, 

-Zorlandığım anlardan bile zevk almaya, devam edebilme gücüne niyet ediyorum.

-Her şeyi kafaya takmamaya,

-Sağlıklı bir beden için şekersiz ve karbonhidratsız beslenmeye niyet ediyorum.

-Daha sabırlı olmaya,

-Düzenli spor yapmaya ve kilomu korumaya niyet ediyorum.

-Ailecek daha çok vakit geçirmeye,

-Bol bol uzak rotalara, seyahat edebilmeye niyet ediyorum.

-Daha çok kitap okumaya,

-Daha çok iyilik yapmaya, daha iyi insana dönüşebilmeye niyet ediyorum.

-Şanslı bir yıla,

-Sevdiklerim ve kendim için sağlık, yuvam için bolluk içinde, bereketli bir yıl geçirebilmek için niyet ediyorum.

-Neşeli bir sene geçirmek için, empati kurmayı bilen insanlarla çevrelenmeye,

-En önemlisi de ağrısız, sızısız bir yıl için niyet ediyorum.(amin)

Ve bütün niyetlerimin, gerçek olabilmesi için hoş gel 2022...







Yorumlar

  1. Insallah kalbinden gecen her dilegin kabul olur 2022de🙏🏼 Guzel kalpli annem benim❤️🧿

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAHYA EFENDİ TÜRBESİ'NİN GİZEMİ!

KRAKOW

SERGİ MEKANI- MEŞHER