YENİ YIL PAZARINA GİDİLİR Mİ?

Yeni yıla girmek için az bir zaman kaldığında, özellikle de aralık ayında şehrin bazı yerlerinde minikte olsa hediyelik alışveriş pazarları kuruluyor. Eski yılı uğurlarken ışıltılı sokaklar  arasında hem sevdiklerine hediyeler almak için, hem de yeni yıl ruhunu yaşatmak için böyle yerlere çoğu insan istekle ve beğeniyle gidiyor.  Eskiden bu tip yerler şehrin en işlek meydanlarında olurdu ve daha fazlaydı. Şimdi de alışveriş merkezlerinde bu tip pazarlara küçük ve özel alanlar ayrılıyor. Hatta bu sene ilk defa bir yeni yıl pazarı da ünlü bir otelin bahçesinde ücretli olarak düzenlendi.
Four Seasons Bosphorus Otel
Gelenek bozulmadı ve 2019 yılını uğurlarken İstanbul'da da çoğu alışveriş merkezinde yeni yıl hediyesi almak için  bu pazarlardan kuruldu. İlk bahsedeceğim pazar, Zorlu alışveriş merkezinde kurulu olan yeni yıl pazarı. Burası ücretsiz olarak girilen, alışveriş merkezinin içine kurulmuş bir pazardı. Pazarın yanı sıra  alışveriş merkezinin ve satış yapılan küçük kulübelerin ışıklandırması ile de burası oldukça çok konuşuldu. Çünkü bu ışıklar çevreyi de pırıl pırıl aydınlatıyor ve ilgi çekiyordu. Yeni yıl pazarından çok bence  bu sene en göz alıcı ışıklandırma Zorlu alışveriş merkezindeki pazarın etrafına yapılandı. Zorlu alışveriş merkezinde ki pazarın içinde bazı geceler ücretsiz konser de düzenlendi.  :))


Zorlu Alışveriş Merkezi

Mesela bizim gittiğimiz gün Nil Karaibrahimgil'in konseri vardı. Zorlu alışveriş merkezinin park kısmına bir sahne kurulmuştu ve şarkıcı orada şarkılarını seslendirdi. Ücretsiz bir halk konseriydi. Tabi ki oldukça kalabalıktı ama yine de keyifli bir konserdi. En azından her yerde yapılan ücretsiz konserlere nazaran izdiham yoktu. Medeni bir şekilde konseri izleme olanağı bulduk. Belki de konserin Zorlu alışveriş merkezinde yapılmasından, belki de belli  bir düzeydeki insanların katılımından dolayı nitelikli bir konser oldu.



Zorluda ki yeni yıl pazarına benim önerim gece gidilmesi çünkü alışveriş merkezinin  ışıkları gece daha güzel görünüyordu. Ayrıca yeni yıl pazarının ortasına da devasa ışıl ışıl bir çam ağacı konmuştu.  İstanbul'un çoğu yerinde ışıklandırma olmadığından yapılan çam ağacı ve alışveriş merkezinin ki oldukça gözalıcıydı.  Pazar için düşüncem ise; çokta büyütülecek bir pazar değildi ama hiç yoktan iyidir. Çünkü alışveriş merkezinin içine konan küçük kulübeler meydanlık yere sanki biraz zor sığdırılmış gibiydi. Ancak yine de yılbaşı hediyesi almak isteyenler için burada değişik seçenekler bulabilir. 



Zorlu alışveriş merkezindeki yeni yıl pazarına ilgi oldukça fazlaydı, o yüzden hafta içi gitmenizi de ayrıca tavsiye ediyorum. Çünkü  cuma, cumartesi ve pazar günleri de ekstra kalabalık oluyor. Çalışanlar hafta sonunu böyle yerlerde geçirdiği için kargaşa yaşayabilirsiniz.



Birde bu sene Four Seasons Hotel Bosphorus'un içinde Christmas Market adıyla ücretli bir yeni yıl pazarı düzenlendi. Bu pazarda sadece yeni yıl alışverişi yapılmıyordu. Ayrıca ünlü sanatçıların konserleri de düzenlendi. Gelenler ücret karşılığı hem sevdikleri sanatçının konserini  izlediler hem de yeni yıl pazarında alışveriş yaptılar. Hafta içi bazen 16.00 bazen 18.00 den sonra hafta sonu da değişik saatlerde burası İstanbullulara hizmet verdi. Bazı günlerde biletleri kapıdan alma imkanı da vardı. Bu düzenlenen yeni yıl pazarının ChristmasMarket adıyla İnstagramda özel sayfası bulunuyor. Konserler ve diğer organizasyonlarla ilgili yapılan duyuruları oradan da takip edebilirsiniz.




Bu organizasyon bence basit bir yeni yıl pazarı olarak düşünülmemiş, oldukça profesyonelce düzenlenmiş başarılı, bir christmas market idi. Burada her gün ünlü bir başka sanatçı sahneye çıkıyor hatta hafta sonları iki sanatçı dahi konser veriyordu. 


Yeni yıl pazarının içinden de biraz bahsetmek isterim. Burası da her yerde ki gibi küçük kulübelerde satış yapan firmaların olduğu bir pazardı. Yalnız burada ki alışveriş kulübelerinin yerleri çok iyi düzenlenmişti. İçerisi çok kalabalık olsa dahi yürüme yollarında herhangi bir sıkışıklık olmuyordu. Yemek yerleri bir yerde ve çocuklarla ilgili firmaların olduğu standlar bir yerde toplanmıştı. Açık ve kapalı oturma alanları çok iyi düzenlenmiş, oturmak isteyenlerin sandalye sıkıntısı çekmemesi için yeterli sandalye temin edilmişti.  Açık alanlarda üşüyenler ve ısınmak isteyenler için sobaların ve ateşlerin yandığı avrupai bir ortam yaratılmıştı. Ayrıca tüm gece boyunca açık alanda bir sahne daha vardı. O sahnede sürekli bir sanatçı performans sergiliyor ve insanların sıkılmasına fırsat vermiyordu. Mesela bizim gittiğimiz gece dış sahnede Ladies And Gentlemen adında bir grup , TAI The Percussionist , Trio on Stage adlı diğer bir grup kalabalığa müzik ziyafeti çekti. İçeride ki kapalı sahne de ise Bülent Ortaçgil  konserini izleme şansına sahip olduk.


Ayrıca bu pazarın içinde küçük bir buz pateni sahası da kurulmuştu. Paten kiralayarak çocuklar veya büyükler keyifli zaman geçiriyordu. Yeni yıl pazarının bazı köşelerinde çeşitli atölyeler, work shoplar kurulmuştu. Yeme içme yerleri de ayrıca çok güzel düzenlenmişti. Dikkatimi çeken en önemli şeyse koku ve duman çıkaran yemek yerleri (hamburger, ızgara tarzı yemekler) alanın en uzak noktasında işlev gösteriyordu. Ayrıca ara ara panayır havası da yaratılmıştı. Birden ortaya çıkan tek tekerlekli bisiklete binen , topları havada çeviren, iplerle değişik hareketler yapan ilgi çekici kıyafetli insanların dolaşmasıyla coşkulu bir ortam oluşuyordu. Bu hokkabazların arasında Noel babayı da gören çocuklar sevinçle ortamı şenlendiriyordu.;)) Ayrıca tam meydanın ortasında atlı karınca ya da carousel sürekli dönerek büyük küçük herkese harika bir fotoğraf ortamı yaratıyordu. En ilginci ise zaman zaman yapay kar yağdığını görmekti. ;))



Karanlık arttıkça ortamdaki ışıklandırmalarda çok güzeldi. Noel babanın kızağı ve geyiği ya da tek boynuzlu uçan at pegasus'u da görmek, sürpriz oldu.
Anlaşıldığı üzere her şeyi ince ince düşünülmüş ve düzenlenmiş, verilen parayı en son kuruşuna kadar hak eden bir yeni yıl pazarıydı. Seneye yapılırsa burası için biletlerimi daha erken alacağım. Böyle güzel organizasyonları kaçırmak istemem.;))

Sadece, pazara giriş için her gün için değişik bilet fiyatı belirlenmiş. Sanırım konser veren sanatçıya göre fiyatlar değişiyordu. Christmas market için bilet almak isterseniz, biletix'ten hala bilet alabilir ve 29 Aralık 2019 a kadar da bu pazara gidebilirsiniz.


Bülent Ortaçgil

Yukarıda anlattığım yeni yıl pazarlarından başka hemen her alışveriş merkezinde bir yeni yıl pazarı  görmek mümkün. Sevdikleriniz için küçük hediyeler almak isterseniz bir alışveriş merkezinin yeni yıl pazarına uğrayabilirsiniz. 


Esasen hediye almak veya vermek için yılbaşı ya da özel günler bence bir bahanedir. Bir armağan;  aslında dostluğu ve sevgiyi arttırır. Yeni yıl için kurulan pazarları da böyle güzel duyguları yaşamak veya yaşatmak  için bir fırsat olarak görmek gerekir. Aslında hediye için bir bahaneye de hiç gerek yoktur ama yine de yeni yıla giriş için bir sebep olsun ve sevdiklerinize küçükte olsa bir armağan alın. Çünkü bir hediye sevgiyle verilmişse  küçük ya da büyük olduğu hiç fark etmez. En önemlisi hediye verecek birini bulmaktır. 


Herkesin hediye verecek birini bulması dileğiyle.:))












Yorumlar

  1. Sevdiklerinizle saglıklı, mutlu, huzurlu ve tüm dileklerinizin gerçekleştiği bir yıl dilerim❤️🙏🏼

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAHYA EFENDİ TÜRBESİ'NİN GİZEMİ!

KRAKOW

SERGİ MEKANI- MEŞHER