HOLLYWOOD MU? HAYIR BOLLYWOOD!




Sinema , tiyatro ve konsere gitmeyi her zaman sevmişimdir. Saydığım sahne sanatlarına bir de müzikali dahil etmek gerekir. Müzikal ülkemizde belki de maliyetli olduğu için, çok az yapılan  bir sahne gösterisidir. Ülkemizde müzikal az yapıldığı için zaman zaman  yurt dışından, şehrimize bazı müzikaller gelir. Biz de böyle gösterilere vakit buldukça ailece gitmeye çalışırız.  


Şimdilerde Hindistan'dan gelen bir müzikal, 26 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında Zorlu PSM'de meraklılarını bekliyor.  Bu arada bahsettiğim müzikal Beyond Bollywood adında bir Hint müzikali !



Bu müzikale bu hafta sonu gitmek için, uzun zaman önce bizde bilet almıştık. İzlemeye heyecanla gittik ve adeta büyülendik. Müzikal, etkileyici olduğu kadar, oldukça renkli bir gösteriydi. Ne de olsa bir Hint müzikaliydi. ;))

Müzikal, dans ve müzikle  diyalogların olaylarla bütünleştiği duygusal ve  eğlenceli hikayesi olan bir gösteriydi.  Kendine has müziği ile canlı ve renkli kostümleriyle,  oyuncuların kıvrak danslarıyla Hindistan'ı ayağımıza getirmişti. Ayrıca her şeyiyle rengarenk ve zevkle izlenen bir müzikaldi.





Müzikalin konusuna gelince;  Shaily Shergill adındaki dansçı kız Almanya da yaşarken bir takım şanssızlıklar yaşayınca gençliğinde dansçı olan annesinin ülkesi olan Hindistan'a geri dönerek, ileride ne yapması gerektiğine karar vermek ister. Bu arada, orada tanıştığı bir gençle hem Hindistan'ın halk danslarını öğrenir, hem de o gence aşık olur. Olaylar böylece başlar ve devam eder. 

Müzikalin süresi  2 saat 20 dakikaydı.  Bu süre boyunca Hint müzikleriyle dansçılar seyirciyi coşturuyor. Yetenekli dansçıların kıvrak danslarıyla, gösteri heyecanla izleniyor. Kostümlerin renkleri ise bir gökkuşağı gibi sahnede izleyenlerin gözünü alıyordu. Ayrıca ışık gösterileri sahnede ayrı bir şölen yaratıyordu.   






Beyond Bollywood müzikali, yetenekli dansçılar, göz alıcı kıyafetlerle,  görsel bir şölen yaratarak, kısa zamanda bize Hindistan'ın kültürünü tanıma fırsatı verdi. Sahnenin üstünde ki her şeyle, adeta gözümüzü kırpmadan gösteriyi izledik.

Sonuç olarak Beyond Bollywood , büyüleyici bir sahne gösterisiydi. Bir Hindistan macerası yaşamak isterseniz, hala vaktiniz var, gidip görebilirsiniz. ;))










Yorumlar

  1. Cok keyifliydi gercekten. Hala bu günde bile onlarin eglenceli koreografileri ve muzikleri ayrica renkli kiyafetleri aklimda!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAHYA EFENDİ TÜRBESİ'NİN GİZEMİ!

KRAKOW

SOSYAL KELEBEK KİMDİR?