2022 İLK HAFTASI

Yeni yılın ilk haftası bitti. 2022 yılından bir haftayı, harcadık. Bakalım yeni yılın ilk haftası neler, neler olmuş!!

Yeni yılın ilk haftasında gündem yine tabii ki covid-19 idi. Maalesef, Omicron varyantı hızla yayılmaya devam etti. sağımız, solumuz covid geçirenlerle doldu. Ünlüsü, ünsüzü Corona olduğunu açıkladı.  Bilim kurulu da boş durmadı. Covid-19 geçirenlerin karantina süresini 14 günden 7 güne indirdi. İlginç şeyler yaşandı. Karantina süresi sonunda, test yaptırıp pozitif çıkanların, HES kodu risksiz göründü!  Kimse bir şey anlamadı, kafalar karıştı.

Yeni yılın ilk haftası her şeye zam geldi. Cezalar, köprüler, otoyollar, harçlar vb. ne varsa aşırı arttı. Marketler, pazarlar her yer de etiketler artık haftalık, değişmeye devam etti. Pahalılık aldı başını gitti. Herkesin ağzında "her şeyin fiyatı çok yükseldi" lafı dolaşmaya başladı.

Çoğunluk kişiye 3. doz aşı hakkı çıkmasına rağmen hala randevu almayanlar vardı. Durmadan aşı mı olacağız isyanları duyulmaya başlandı.  Aşıda dördüncü doz hatta beşinci doz olunması gerektiği daha fazla söylenmeye başlandı. Bu arada TURKOVAC aşı randevularının da açıldığı duyuruldu. Yerli aşı tartışılmaya başlandı. Yetkililer bunun tartışılmasına kızdılar. Neyse ki  aşı olmak için Türk aşısını bekleyenler, bu aşıyı olmak için koştular. Pardon, bir dakika!! Bu bilgiden tam emin değilim. Yoksa hastane önlerinde ki kuyruklar bu aşıyı olmak için girilen kuyruklar değil miydi? 

Yeni yılın ilk haftası en çok da televizyonlarda ki  kötü yılbaşı programları konuşuldu. Nerde eski programlar nostaljisi yapıldı. Bu sene televizyonlarda, yılbaşı gecesi izlenecek hiç iyi bir şey yoktu.  Şahsen ben, saat 24.00 olmasını, çok zor bekledim. Adet yerini bulsun diye, yeni yıla uyanık olarak girdim. Sonra da saat on ikiyi beş geçtiğinde, doğru yatmaya gittim. Söylemeden geçemeyeceğim, yılbaşı gecesi için bir plan yapmamak en akıllıcasıydı. Çünkü program yapanların çoğu covid-19 oldu. Kalanların nerdeyse hepsi de bir grip virüsüne yakalandı. Bu arada domuz gribi , kuş gribi, influenza gibi diğer grip virüsleri yaygın olarak görülmeye başladı. Kendisinde semptom gören kişiler, hastaneler önünde PCR testini yaptırmak için kuyruklar oluşturdu.

Bu arada unutmadan, yeni yıl akşamı, İbrahim Tatlıses'in programında dansöz vardı. Şaşırtıcıydı çünkü uzun yıllardır televizyonda dansöz görülmüyordu. Herkes televizyon başına dansözü izlemek için geçtiğinde, sanki folyoya sarılmış gibi uzun bir kıyafet giyen bir kadın göründü. Tamamen kapalı kıyafet giymiş olan sanatçı, sanatını icra etmeye çalıştı. Bu da bir gelişme diyerek, yeni haftaya konuşulacak bir konu oldu. Anlayacağınız; dünya uzayda koloni kurmak için planlar yaparken biz hala yılbaşında ki  dansözü konuşmaya devam ettik. 

Bunlar olmaya devam ederken, televizyonda çok izlenen programlarla ilgili can sıkıcı gelişmelerde yaşanmaya devam etti. ;)) Mesela, altı aydan sonra, Masterchef'in sonuna gelindi. Bazıları, şimdi ne seyredeceğiz diye dertlenmeye başladı. ;))  Survivor mı? maske yarışması mı? Yoksa para verdiğimiz halde izlediklerimizin denetlendiği, Netflix mi?  Ya da hiç bir ücret ödemeden,  televizyonlarda ki acılı, dram dolu diziler mi izlenecekti? Deli sorular dönüp durdu!!

Geçen bir haftada, ülkede ekonomik gelişmeler de hiç iç açıcı değildi. Moralimiz bozuldu. Neyse ki magazin konuşuldu da azıcık sıkıntıları göz ardı ettik. Yılbaşında kim nerede sahneye çıktı. Kaç para aldı, ne giydi, şık mı, rüküş mü olduğu, hatta Tarkan'ın kilo aldığı, göbeğinin çıktığından bahsedildi. Magazinsel konular psikolojimizi bir nebze meşgul etti. Kafamız dağıldı. :))

Anlaşılacağı üzere yeni yılın ilk haftası yine gündem yoğundu.  Belli ki kafalar karışmaya ve kafaları dağıtmaya tüm yıl ihtiyacımız olacak. Ne yazık ki; bizim yaşadığımız coğrafya, çok da mutluluk saçan bir yer değil. Her gün kötü bir olaya uyanıyoruz. Bu yüzden, yazılan, çizilen, haberler hoşumuza gitmeyebiliyor. Bu yüzden de psikolojimizi sağlam tutmamız gerekiyor. Sevdiğim bir deyim var. "Enseyi hemen kararmayın" derler büyüklerimiz.  Unutmayalım ki, bulutlar her zaman gelir ve gider. Ama gökyüzü her zaman bakidir...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAHYA EFENDİ TÜRBESİ'NİN GİZEMİ!

KRAKOW

SOSYAL KELEBEK KİMDİR?